ICT

Hoewel ik doorgaans geen early adopter van nieuwe technologie ben, heb ik sinds 1984 wel veel ICT ervaring opgedaan.

Zoals iedereen in die tijd begonnen met Basic, Wordperfect, Lotus & DBase op een IBM desktop PC met floppy disk & een DOS operating system.

Later overgeschakeld op verschillende versies van Windows en de Microsoft office suite, inclusief Word, Excel, Access, Outlook, Powerpoint, Visio, Onenote, Project, Publisher & Power BI.

Heb inmiddels ook een aantal websites gebouwd met respectievelijk MS Frontpage, WordPress, Joomla, Moodle, OScommerce & Coffeecup HTML editor en de hulp van diverse fotobewerkingsprogramma’s.

Van een “platte” privĂ© webpagina in HTML via een Europese website met 12 talen naar een webshop met een responsive webdesign inclusief bootstrap, CSS, MySQL, PHP.

Om die websites van steeds meer bezoekers te voorzien, heb ik geëxperimenteerd met zowel SEO als Google Adwords en uiteraard de resultaten van verbeteringen vergeleken middels Google Analytics. Weer iets later verschillende sociale media, zoals Facebook, LinkedIn, Twitter & YouTube, toegevoegd om nog meer bezoekers te trekken.

Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met het implementeren van diverse CRM systemen en SAP ERP modules.

Een ander leuk project was de introductie van een geavanceerd document management & workflow programma, genaamd Vivaldi, voor een RvA geaccrediteerde TIC** firma.

Om (meer) systematisch te kunnen handelen in Alex Plus, heb ik recent diverse indicators & handelssystemen gebouwd in TA-Script.

Inmiddels heeft ons thuisnetwerk de complexiteit & capaciteit, waar een middelgroot bedrijf een paar jaar geleden jaloers op zou zijn.

Het omvat namelijk een ethernet, wifi, range extender, draadloze printer & een paar NAS-en in RAID 1, terwijl er continue een back-up in de cloud bewaard wordt.

Met zoveel hardware in huis gaat er natuurlijk regelmatig iets kapot en ben ik inmiddels zover dat ik zelf computers repareer.

**TIC staat voor Testen, Inspecteren en Certificeren